Как да избера евтин и добър климатик?

евтин-и-добър-климатик

В практиката си често сме срещали запитвания за “ евтин и добър климатик „.

Изборът на добър и евтин климатик обикновено се простира в рамките на един по-консервативен бюджет. Добрата новина е, че на пазара съществуват марки и модели, които напълно могат да се вместят в него, както и да покрият основните изисквания за качество и икономичност. За своите 25 години опит в областта, можем да кажем, че сме се сблъсквали с всевъзможни марки и модели от различните класове. Има няколко серии и модела, които определено се отличават като качествени, енергийноефективни, надеждни и най-вече достъпни в ценово отношение. Когато препоръчваме даден климатик ние се стремим да съчетаем основните изисквания, нужди и възможности на клиентите си.  За нас е важно да си свършим работата така, че  клиентите да са доволни от климатика си в следващите 10-15 години. 🙂 (Да, при добра поддръжка климатикът Ви може да работи безпроблемно приблизително толкова време).  В настоящата статия се фокусираме върхо водещите предложения за нискобюджетни  климатици.

Евтин и добър климатик – Марка: Midea, Серия: Prime, Blanc и Mission

Когато трябва да препоръчаме нискобюджетно и качествено решение на своите клиенти, определено ги насочваме към климатиците Midea. Сериите Prime, Blanc и Mission предлагат мощности от 9-ка (9000 btu) до 24-ка (24000 btu). Работят при добър температурен диапазон, икономични са и тихи при работа. Системите са оборудвани с редица екстри. Част от тях са Wi-Fi управление, функция follow me, филтри за пречистване и йонизация на въздуха (премахват бактерии, микроби и прах), системи за самопочистване и самодиагностика. Климатици Midea работят с фреон R32, който е най-балансирания за сега фреон на пазара. Това го прави по-безопасен към околната среда от останалите предложения.

Midea – евтин и добър климатик, на добра цена

Ниският клас на климатици Midea започва с цени от 740 лв. с ДДС за климатик (9-ка , серия Blanc) и стигат до около 1870 лв. с ДДС. Или с прости думи, покупката на климатик Midea 9-ка, която би била подходяща за помещения до около 18 кв.м. би струвала под 1000 лв. с включен монтаж. (В калкулацията вземаме предвид разхода за монтажни услуги на АВ–КОМ Сервиз Варна).

Гаранционни условия

Също толкова важен е и гаранционния срок, който е определен от прозводителя: 36 месеца. Като оторизиран сервиз АВ–КОМ Сервиз Варна има дългогодишни традиции в гаранционното и следгаранционното обслужване на климатици Midea. Както казахме и по-рано, добрата поддръжка гарантира максимално дълъг живот на техниката.

Нискобюджетен и добър климатик – Марка:  Fuji Electric, Серия: LLCC

Серията LLCC предлага климатици 9-ка (9000 btu) и  12-ка (12000 btu). Благодарение на високоефективния си топлообменник климатиците от тази серия работят ефективно дори и при температури, стигащи до -15’С.  Системите са оборудвани с  основните екстри, важни за един климатик. Част от функциите са режим Еconomy за нискоенергиен работен режим, автоматична регулация на въздушния поток, таймер за различни настройки на работа и др. Климатици Fuji Electric, серия LLCC са т.нар. супер DC-инвертор, което означава че са оборудвани с DC компресор, DC мотор на вътрешен и външен вентилатор. Най-общо казано предимствата на климатиците с такива мотори са, че работят тихо, имат по-дълъг живот, пестят енергия и осигуряват по-добър контрол на капацитета. Системата работи с фреон R410, който е по-малко щадящ околната среда от фреон R32 и от тази гледна точка би се счело за недостатък спрямо Midea.

Да поговорим за цената

Моделите Fuji Electric RSG-09LLCC/9000 btu  и  Fuji Electric RSG-12LLCC/12000 btu  се предлагат на цени от 990 лв. с ДДС и 1080 лв. с ДДС., без включен монтаж. Ако добавим и него то стойността на общата покупка варира между около 1130 лв. и 1260 лв. за съответния модел.

Гаранционно обслужване

Гаранционният срок, определен от прозводителя отново е 36 месеца.  АВ–КОМ Сервиз Варна е оторизиран да извършва гаранционното и следгаранционното обслужване на климатици Fuji Electric.

И за финал – незавизимо колко е скъп или евтин даден климатик, той изисква една определена базова поддръжка. Препоръчително е поне веднъж в месеца да почиствате сами филтрите си. Поне веднъж годишно е хубаво да се извършва професионално почистване на системата. В 80% от случаите, в които получаваме обаждания за „повреда“ на климатик причината се оказва нужда от профилактика. Можете да разпознаете симптомите сами, когато системата не „духа както преди“, охлаждането или отоплението е по-слабо от обикновено или въздуха в помещението мирише неприятно. В краен вариант климатикът просто спира работа. Регулярната профилактика на системата я предпазва от редица потенциални повреди и гарантира максимално дълъг живот на техниката.

Надяваме се тази статия да Ви е била полезна. Ако имате допълнителни въпроси, нашите специалисти за насреща.